AVOINNA: Lasi-iglut: 22.9.-31.3 & Lumihotelli, jääbaari ja jääravintola: 15.12.-31.3.
Tietoa asiakkaillemme (COVID-19). Lue lisää

Ympäristöpolitiikka Arctic SnowHotel & Glass Igloosilla

Hotellillemme on myönnetty Green Key -sertifikaatti osoituksena sitoutumisestamme vastuullisuuteen, veden ja energian käytön vähentämiseen sekä vieraittemme ja henkilökunnan ympäristötyöhön osallistuttamiseen. Green Key organisaation kanssa jatkamme kehitystyötä kohti vihreämpää hotellia!

Lue lisää Green Key  -ohjelmasta

Meidät on hyväksytty osaksi Sustainable Travel Finland -ohjelmaa, sillä keskitymme hotellin toiminnassa kestävään kehitykseen

Lue lisää Sustainable Travel Finland -ohjelmasta

Haluamme toimia vastuullisesti kunnioittaen luontoa ja kulttuuria ympärillämme!

Pyrimme teoillamme ja valinnoillamme säilyttämään ja suojelemaan luontoa ympärillämme sekä globaalisti. Haluamme tehdä ympäristöystävällisiä valintoja sekä kannustaa henkilökuntaa kehittämään hotellin toimintaa päivittäisessä toiminnassa koulutuksen ja henkilöstöjohtamisen avulla. Ympäristötyömme ei ole koskaan valmis ja pyrimmekin kehittämään hotelliamme ja käytäntöjämme sekä päivittäisessä toiminnassa että pidemmällä tähtäimellä.

Paikallisuus ennen kaikkea

Hotellimme sijaitsee pienessä Lehtojärven kylässä, jonka kulttuuria ja elinkeinomahdollisuuksia pyrimme rikastuttamaan. Tuomme elinkeinoa paikallisille asukkaille tarjoten työpaikkoja ja ostaen palveluita paikallisilta yrittäjiltä. Työntekijöiden ollessa paikallisia, pystymme varmistamaan, että työmatkasta johtuvat päästöt ovat pienet. Työntekijöihimme tutustumisen ja heidän kanssa keskustelun lisäksi tarjoamme asiakkaillemme mahdollisuutta tutustua paikalliseen kulttuuriin vierailemalla paikallisessa kodissa, jossa talon emäntä opettaa vieraille rieskan leipomista ja kertoo paikallisesta elämäntavasta ja historiasta.

Käytännöt edellä

Hotellimme rakennustyö on tehty käyttäen paikallista työvoimaa, jonka vuoksi hotellimme pystyy tarjoamaan ympärivuotista työllistymistä sesonkiluontoisen aukioloajoista huolimatta. Lumihotellin rakentamiseen vuosittain käytetään Lehtojärvestä johdettua vettä ja luonnon lunta, jolloin rakentamiseen käytetyt materiaalit ovat suoraan luonnosta. Valaisemme hotellin käyttäen matalaenergialamppuja, joista useat toimivat liikkeentunnistimella, lämmitämme hotellin lämpimät tilat maalämmöllä ja kesäaikaan käytämme aurinkopaneeleita sähkönsaantiin. Vältymme ruokahävikiltä ravintoloissamme, sillä ravintolamme ovat tilausravintoloita, jolloin ruokaa ei tarvitse valmistaa enempää kuin tarjoilemme vieraillemme. Käytämme siivouksessa vain ympäristöystävällisiä puhdistusaineita, jotka eivät ole vahingollisia ympäristölle tai työntekijöillemme.

Vieraittemme osallistuttaminen

Muistutamme vieraitamme suomalaisesta puhtaasta hanavedestä juomavetenä, pyyhkeiden uudelleen käytöstä sekä välisiivouksen välttämisestä tarpeettomana. Pyrimme tiedottamaan ympäristöystävällisyydestä asiakkaillemme sosiaalisen median kanavilla, tietopaketeissa sekä opastetuilla kierroksilla.