Lumihotelli

Nukahda kuulaalle lumivuoteelle

70-petipaikkainen lumihotellimme on Skandinavian suurimpia. Häikäisevän kaunis rakennus veistetään joka vuosi erilaiseksi. Uniikkien huoneiden seiniä ja kalusteiden pintoja peittävät jäätaide ja valoteokset. Lämpötila huoneissa on 0–5 °, mutta kylmiin olosuhteisiin tarkoitetuissa makuupusseissa ja porontaljoilla on lämmintä ja mukavaa. Järven rannalla kuutamo, tähdet ja revontulet valaisevat vaitonaista, lappilaista luontoa. Vieraanamme voit nukkua levollisesti valppaiden revontulivahtiemme päivystäessä yötaivasta.

Varustelutaso

Lumihotelli tarjoaa sinulle yöpymispaketin, joka sisältää opastetun kierroksen Lumihotellissa, yöpymisohjeet, korkealaatuiset, lämpimät makuupussit ja niihin fleece-sisäpussit, suihku ja wc-mahdollisuudet, herätyksen huoneeseen kuuman juoman kera, aamiaisen ravintola Lumikartanossa sekä todistuksen yöpymisestä arktisissa olosuhteissa lumen ja jään sisässä. Majoitusvarausten yhteydessä jokainen vieraamme saa ohjeet ja opasteet ennakkovarautumiseen elämysten kokemiseen Lumihotellissamme.

Lumihotellissamme yövyt lähellä pakkasrajaa, joten suosittelemme tämän lisäksi pakkaamaan hotellissa yöpymistä varten mukaan

  • pipon
  • lämpökerraston
  • hansikkaat
  • villasukat

Lumihotellissa ei ole erillisiä saniteettitiloja, vaan löydät lähimmät WC:t ja suihkutilat viereisestä päärakennuksesta, Lumikartanosta. Hotellimajoittautumisen hintaan kuuluu päivittäinen saunavuoro päärakennuksen saunoilla. Saunavuoro on yhteinen miehille ja naisille joka päivä noin klo 22.00-23.00, mutta hotelli pidättää oikeuden muuttaa aikaa. Suihkutilat ja pukuhuoneet ovat naisille ja miehille erikseen.

Jos Lumihotellissa yöpyminen tuntuu jossain vaiheessa liian jännittävältä, löytyy Lumihotellin sisältä myös lämmin tila, johon voi mennä halutessaan jatkamaan unia.